Az első Corvin otthon

Debrecen 2010

Miért fontos ez a ház számunkra, mikor ránézésre nem tűnik bonyolultnak a kivitelezése, nincsenek benne ki-be ugrások, szinteltolás, és a tetőszerkezete is hagyományosnak mondható? Azért, mert ez volt az első otthon, amit saját cégként építettünk, és mert olyan magas beltartalommal bíró ház, amely külsőleg nem feltétlenül látszik.

2010-ben kaptuk a felkérést egy fiatal házaspártól, akik Budapestről Debrecenbe akartak költözni. Ez alapvetően nem okozott problémát, azonban azon túl, hogy a megrendelők Pesten voltak, a tervező Egerben, a statikus Miskolcon, mi pedig a kivitelezés városában, Debrecenben, emiatt időnként a logisztikát és a kommunikációt nem volt könnyű összehangolni.

Az épület igazán időtálló lett, hiszen a rendkívül környezettudatos megrendelők igényei alapján egy példásan jól szigetelő ház épült, így az még mindig vetekszik a mai kor szigetelési technikájával. Az otthon további érdekessége, hogy Hajdú-Biharban ez volt az első ház, ami saját biológiai szennyvíz tisztítóval, és napenergiával rendelkezik. A ház egy év leforgása alatt zökkenőmentesen épült meg. A megrendelők mára már a barátainkká váltak.

Tekintse meg további munkáinkat

<