Családi házak a “nyugalom szigetén”

Debrecen - Józsa 2017

2016-ban találtunk rá arra a telekre, Debrecen kertvárosi, erdővel határolt részén, ami azonnal a “nyugalom szigete” benyomást keltette bennünk. Elhatároztuk, hogy felkeressük a telek tulaját és megpróbáljuk rávenni arra, hogy adja el nekünk ezt az igazi “gyöngyszemet”. Hosszas egyezkedés után sikerült a házaspárt meggyőzni a telek eladásáról, így 2017 elején el is kezdődtek a tervezési folyamatok.

Nagyon sok variáció forgott a fejünkben, de egyben biztosak voltunk: élhető és szellős otthonokat fogunk építeni, nem pedig minden négyzetmétert kizsigerelő, zsúfolt sorházi lakásokat. Ez a gondolatmenet adta az alapját a négy családi otthon megvalósításának. A tervezés során az is fontos szempont volt, hogy az épületek kívülről egységesek legyenek. Tehát ne legyen az egyik mediterrán, a másik klasszikus, a harmadik minimál, a negyedik rusztikus, hanem mind ugyanabban a stílusban épüljön. Továbbá úgy helyezzük el az épületeket, hogy azok minden ablakán bekopogtasson a nap sugara, a jövőbeli tulajoknak saját intim szférája legyen, saját bejárattal és udvarral.

Fontos volt számunkra, hogy megfizethető otthonokat építsünk, azért hogy az “átlagos” egzisztenciával rendelkező családok számára is elérhetők legyenek. Ezért is alakítottuk úgy, hogy a házak különböző méretű telkekre épüljenek, más-más épületnagysággal. A fontos szempontok körvonalazódása után megszülettek a tervek és 2017 tavaszán elkezdődött a kivitelezés. Az otthonok a kész tervek feltöltése után, egy héten belül tulajdonosra találtak, amit úgy gondolunk, az alaposan kitalált formáknak és elrendezéseknek köszönhetünk. Így a menet közben elkészült hirdetőtábla mai napig telephelyünkön porosodik.

Tekintse meg további munkáinkat

Emeletes ikerház

Debrecen-Pallag 2014

Ikerház egyik felét építettük fel Pallag egy csendes utcájában 2014-ben. A ház több generációt szolgál ki egyszerre, így a földszinti, egy légterű…

Megnézem »
<